Oferta weselna

Informacje

Zapraszamy Państwa do organizacji ślubu i wesela w tak niepowtarzalnym miejscu jakim jest Wodny Świat. Niezwykłe otoczenie, wspaniały klimat, tylko w Wodnym Świecie organizacja ślubu oraz wesela pozostawi miłe wspomnienia na zawsze. Śluby w plenerze to niesamowite przeżycie dlatego jesteśmy przekonani, że wybór tego miejsca na najważniejszy dzień w życiu będzie właściwą decyzją. Pamiętajcie od nas są same szczęśliwe pary.

Menu klasyczne

Obiad

- Rosół z kury

- Białe mięso

- Sos potrawkowy (biały)

- Ryż

- Zestaw surówek

- Groszek z marchewką

- Bukiet warzyw na gorąco

- Zrazy w sosie własnym

- Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym

- Kotlet de volaille

- Pieczeń z karkówki z sosem leśnym

- Ziemniaki z wody

- Owoce

Zakąski

- Pstrąg w galarecie

- Tatar wołowy

- Półmisk mięs + dipy

- Plater rozmaitości

- Rolada szpinakowa z łososiem

- Śledź po ostrzycku

- Sałatka jarzynowa

- Sałatka grecka

- Masło

- Pieczywo

Kolacja

- Pierś z kurczaka w sosie śmietankowo-czosnkowym podana z kluseczkami

- Karbunada podana z prażuchą ziemniaczaną

- Ryba w sosie serowym lub w sosie prowansalskim

- Barszcz

W nocy

- Bogracz lub forszmak

- Bufet kawowy bez ograniczeń

Menu staropolskie

Obiad

- Rosół z kąskami mięsnymi i makaronem

- Zrazy w sosie własnym

- Karbunada podana z prażuchą ziemniaczaną

- Kaczka pieczona z jabłkami podana z modrą kapustą, kluseczkami ziołowymi, dopieszczoną sosem żurawinowym

- Filet z indyka faszerowany brokułami i serem

- Dodatki: ziemniaki pieczone, ziemiaki z wody, kapusta zasmażana na ciepło

- Dodatki: bukiet surówek na zimno (biała kapusta, marchewka, buraczki, seler z rodzynkami)

- Owoce

Zakąski

- Domowy pasztet z dodatkiem konfitury

- Tatar wołowy z żółtkiem

- Śledź z cebulką/śledź po kaszubsku/śledź po ostrzycku

- Półmiski mięsiw pieczonych + sosy

- Pieczarka w cieście drożdżowym

- Ryba w galarecie

- Sałatka jarzynowa

- Sałatka z buraczkami

- Ruloniki z szynki i pasty jajecznej

- Masło

- Pieczywo

Kolacja I

- Barszcz

- Karkówka pieczona w czerwonym winie i wędzonych śliwkach

- Pierś z kurczaka w sosie śmietankowo-czosnkowym

Kolacja II

- Udziec wieprzowy pieczony podany z pyzami

- Bigos staropoloski

W nocy

- Staropolski garnek z wołowiną

- Bufet kawowy bez ograniczeń

- Stół wiejski-mięsne wyroby, szynki, pasztety, galaretki, sery